buddy_coach_adviseur

over Ton Plompen

jouw buddy, coach, adviseur

Als in je gereedschapskist alleen een hamer zit, zijn problemen altijd spijkers

Een gevleugelde uitspraak die ik graag gebruik. Ik help mijn coachees nieuwe wegen te bewandelen, ik verschaf nieuwe inzichten. Ik help nieuwe patronen te ontwikkelen. Dat blijkt namelijk eenvoudiger dan oude af te leren.

Je eigen coach worden

Ik ben een coach die mensen helpt hun eigen coach te worden. Ze te laten ontdekken waar ze blij en energiek van worden, waar ze goed in zijn en waar ze voor leven en werken. Ik help ze hun eigen potentieel te ontwikkelen.

Groeien en gelukkig zijn

Ik word er blij van als ik mensen zie groeien en gelukkig zijn. In hun werk en in de samenwerking met anderen. Hoe ze zich gaan gedragen als vissen in het water.

Ik help om de gereedschapskist uit te breiden. Zodat mensen voor elk vraagstuk het juiste instrumentarium hebben.
Over mij

Ik ben Ton Plompen. Mijn roots liggen in het onderwijs. Sindsdien lopen leren en ontwikkelen als een rode draad door mijn loopbaan.

Achtergrond

Mijn eerste echte baan had ik in het beroepsbegeleidend onderwijs, het huidige BBL. Ik gaf les aan jongeren die werken en leren combineerden. Een dag per week naar school en de rest van het vak leren in de praktijk bij een werkgever. Een prima weg, wat mij betreft!

Werkend leren

Sindsdien is werkend leren altijd bij mij gebleven. Ook in mijn huidige functie als trainer/coach combineer ik werken en leren graag en vaak: onder de noemer training/coaching-on-the-job voer(de) ik diverse trajecten uit.

Ervaring

In mijn loopbaan heb ik zeer diverse opdrachten uitgevoerd als trainer, (team)coach, begeleider van cultuurontwikkeltrajecten, interim teamleider en docent.

Persoonlijk leiderschap

In mijn opdracht als teamleider mocht ik ervaren dat het werkt, wat ik altijd predik in mijn managementtrainingen en -coaching: leiderschap begint met persoonlijk leiderschap.

Mijn stijl

Men typeert mij als enthousiasmerend, respectvol, mensgericht, praktisch, creatief, volhardend, inlevend en betrokken. Ik ben concreet en praktisch in mijn adviezen, creatief, actie- en resultaatgericht in mijn houding en gedrag.

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Ik weet snel een sfeer van vertrouwen en openheid te creëren. Ik doseer alles wat ik doe met een behoorlijke dosis humor en relativering.

Wat anderen over Ton zeggen

Ton heeft als trajectmanager met zijn inzet een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de sfeer in het team

Ik waardeerde Ton om zijn inzet, zijn altijd positieve instelling en het samen sparren als er eens een issue moest worden opgelost.


eus_flapper

Eus Flapper - 

Servicepunt71 Leiden

Ton heeft zich in ons management-ontwikkeltraject een deskundige en originele coach/begeleider getoond


De stijl van Ton bij de begeleiding van teamsessies kenmerkt zich door een duidelijke aanwezigheid en sturing zonder dat hij zelf op de voorgrond aanwezig is.

peter_van_der_veer

Peter van der Veer - 

Gemeente Culemborg

Ton is een makkelijk toegankelijke persoonlijkheid met echte aandacht voor de mens


Hij weet met de deelnemers een goede vertrouwelijk band op te bouwen en schroomt niet om hen op respectvolle wijze te confronteren met hun gedrag als dat nodig is

anette_moerkerken

Anette Moerkerken -Jeugdbescherming Amsterdam

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Door de coaching van Ton heb ik geleerd om de waan van de dag niet meer leidend te laten zijn

Voor mij was het belangrijk om mijn eigen stempel te gaan drukken op de organisatie en de ontwikkeling van de school. Ik neem nu zelf de regie in handen om mijn doelen te bereiken. Door mij een spiegel voor te houden ben ik mij ook bewuster van valkuilen en mijn capaciteiten.

holkje_lorie
Holkje Lorie, directeur OBS De Trinoom
Ton is persoonlijk in z'n benadering, heeft snel het vertrouwen van medewerkers en staat voor resultaten
Als opdrachtgever heb ik Ton ervaren als een waardevol klankbord die met zijn kennis, ervaring, persoonlijkheid en oprechte interesse in de ander steeds weer meerwaar
Eric Ossel,  Directeur Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum Gemeente Den Haag 
Ik heb het coaching traject van Ton zeer positief ervaren. Wat mij heel erg aansprak was het laagdrempelige karakter en het aanbod op maat
In onze samenwerking heeft Ton mij de juiste tools en technieken aangereikt om aan de slag te kunnen met mijn nieuwe uitdagingen. Een goed gevulde toolbox zorgt ervoor dat je effectiever werkt en uiteindelijk groeit in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Nadire Bicakci, Pedagogisch coach/beleidsmedewerker Kindcentrum Academia
Door de menselijke benadering van Ton wordt een vertrouwensband gecreëerd die essentieel is bij coaching

Ton houdt je een spiegel voor op de momenten dat het nodig is en is daarnaast open en eerlijk in zijn communicatie. Dankzij de interventies van Ton heeft zowel ondergetekende als de rest van het team handvatten gekregen om zichzelf verder te ontwikkelen.  

Jasper Versleijen,                   directeur IKC De Tjalk
arrow_drop_up arrow_drop_down